Fond social

Fondul social reprezinta un depozit pe care membru asociat il face la casa de ajutor reciproc. Valoarea minima a fondului social depus este de 30 lei si se depune la inscriere. Se poate cotiza cu orice suma la acest fond ori de cate ori se doreste.

Atunci cand un membru face un imprumut, suma totala a fondului social depus de catre acesta trebuie sa fie minim 20% din credit. Exemplu: pentru un credit de 10 000 lei, este necesar un fond social de 2 000 lei.
In cazul in care membrul este nou si nu are de unde sa depuna aceasta suma de bani, vom face un credit mai mare din care pastram 20% ca fond social. Nu va ingrijorati, se restituie integral la 6 luni de la achitarea imprumutului.

Dobanda anuala la fondul social

Din 2002 si pana in prezent am reusit performanta de a oferii o dobanda anuala record la fondul social de 10% pe an. Spunem ca este record intrucat nicaieri in tara nu se mai ofera o dobanda atat de mare.

Cum reusim aceasta performanta? Intrucat asociatia noastra este non-profit, la sfarsitul anului fiscal tot profitul realizat se imparte catre toti membrii asociati, in functie de cat fond social are depus fiecare. Asta inseamna ca daca ati avut un fond social depus de 10 000 lei, la sfarsitul anului o sa primiti o bonificatie(dobanda) in valoarea de 1 000 lei.

Comision retragere anticipata fond social

In contractul dumneavoastra este mentionat faptul ca fondul social blocat din cauza unui credit se restituie la minim 6 luni de la achitarea creditului, insa sub nici o forma mai devreme de data lichidarii creditului (el constituie o garantie).
Fondul social care nu este blocat datorita unui credit poate fi retras oricand, fara nici un comision. Ex: aveti un fond social depus de 3 000 lei. Faceti un credit de 10 000 lei, asta inseamna ca 'blocati' din fondul social 2 000 lei aferent creditului. Sunteti liber oricand sa retrageti diferenta de 1 000 lei.
Asadar, daca doriti sa lichidati creditul si sa utilizati si fondul social in aceasta tranzactie se va percepe un comision de 20% din valoarea fondului social.
Daca doriti sa retrageti fondul social mai devreme de 6 luni de la data lichidarii creditului, se va percepe un comision din valoarea acestuia dupa cum urmeaza:

  • Fondul social este retras sub o luna de la data achitarii imprumutului: 20%
  • Fondul social este retras intre o luna si trei luni de la data achitarii imprumutului: 15%
  • Fondul social este retras intre trei luni si sase luni de la data achitarii imprumutului: 10%
  • Fondul social este retras la sase luni de la data achitarii imprumutului, conform contractului: 0%